Jelling Monumenterne – Overnatning, miniferie, weekendophold

Bo tæt på Jelling Monumenterne. Book en overnatning, en miniferie eller et weekendophold på Diagonalkroen i Give, der ligger i nær afstand til både Billund, Silkeborg, Herning, Vejle og naturligvis Jelling. Med en overnatning på Diagonalkroen i Give har I blot 16 km, når I skal hjem fra vikingernes land.

Jelling Monumenterne 2

Jelling Monumenterne – oplev monumentet på UNESCO’s verdensarvsliste

Jelling-monumenterne betegnes som Europas fornemste fra vikingetiden og er på UNESCO’s verdensarvsliste. I 900-tallet lod Kong Harald Blåtand Danmarks dåbsattest indmejsle på en runesten i Jelling og opførte to gravhøje og en kirke på stedet.

I dag har Haralds storslåede vikingeanlæg en central placering i Jelling midtby. Fra toppen af gravhøjene, der er 10 meter høje og har en diameter på 70 meter, har I et godt udsyn over monumentområdet.

I det fjerne omkranser hundredvis af nyopførte hvide betonstolper hele anlægget og markerer palisadehegnets omtrentlige placering. Fra stiforløbet kan I opleve fortolkningen af den 350 meter lange skibssætning samt placeringen af de såkaldte Trelleborghuse. Midt mellem højene kan I lade jer opsluge af runestenene i deres smukke højteknologiske bronze- og glasmontrer eller finde fordybelse i kirken.

Det er gratis at besøge Jelling Monumenterne.

Jelling Monumenterne overnatning, mineferie eller weekendophold

Book en overnatning tæt på Jelling Monumenterne. Bestil en miniferie, et weekendophold eller blot en enkelt overnatning på Diagonalkroen i Give.