Gudenåens udspring – Overnatning, miniferie, weekendophold

Bo tæt på Gudenåens udspring. Book en overnatning, en miniferie eller et weekendophold på Diagonalkroen i Give, der ligger i krydsfeltet mellem Billund, Silkeborg, Herning og Vejle. Med en overnatning på Diagonalkroen i Give har I blot 16 km, når I skal hjem fra turen til Gudenåens udspring.

Gudenåens Udspring

Gudenåens udspring – Oplev starten på Danmarks længste vandløb

På den jyske højderyg har Gudenåen og Skjernåen sit udspring. Gudenåen er med sine cirka 160 km Danmarks længste å, mens Skjernåen er den vandrigeste. På sin vej fra Tørring til Randers bugter Gudenåen sig gennem vidt forskellige naturlandskaber.

Den dal hvor Gudenåen har sit udspring, byder på et væld af naturoplevelser. Området danner ramme for flere kildevæld, som hver især forsyner enten Gudenåen eller Skjernåen med rent og koldt vand. Der ses jævnligt fiskehejre, musvåger og ravne i området.

På forskellige vandreruter bliver I ledt rundt langs Gudenåen og tilbage igen. Ved en af vandreruterne bliver man ført forbi resterne af Danmarks første badeland.

Gudenåens udspring overnatning, mineferie eller weekendophold

Book en overnatning tæt på Gudenåens udspring. Bestil en miniferie, et weekendophold eller blot en enkelt overnatning på Diagonalkroen i Give.